Hierontapalvelu ja jalkahoitola Pumpulipoiju Tampere - Rauma

Hierontapalvelu Pumpulipoiju

Hieronta | Urheiluhieronta | Jalkahoitopalvelut
Personal Training | Kuntosalivalmennus | Koulutus Intialainen päähieronta | Klassinen vyöhyketerapia

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on erittäin rentouttava hoito, joka lievittää stressiä ja rauhoittaa kehoa ja se sopii kaikenikäisille. Se vaikuttaa positiivisesti psyykkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sekä tekee hyvää hiuksille ja päänahalle. Hoito tehdään tuolilla istuen. Hoidossa käsitellään hartianseutu, olkavarret, niska, pää, kasvot ja korvat.

Hierontapalvelut ja purentalihashoidot Tampere ja Rauma

Kehossamme on marma-pisteitä yli 107 ja ne vaikuttavat elimistömme toimintoihin. Näitä pisteitä käsitellään intialaisessa päähieronnassa. Nykyaikainen intialainen päähieronta on yhdistelmä niska-hartiaseudun hierontaa ja vanhaa intialaisen lääketieteen menetelmää. Hoito on yksinkertainen ja rauhoittava hierontamuoto, jossa jokainen hierontaa tekevä luo oman käsialansa, säilyttäen samat hoidon tekniikat ja vaikutukset.

Intialainen päähieronta on tuhansia vuosia vanha intialaisen lääketieteen menetelmä. Alun perin hoitoa toteutettiin, koska uskottiin, että pään hierominen öljyä käyttäen pitää päänahan ja hiukset hyvävointisena ja upeana. Uskomus on hyvin paikkaansa pitävä edelleen, koska hieronnassa päänahan verenkierto vilkastuu ja sen myötä aineenvaihdunta ja ravinnonsaanti hiuksiin paranevat. Intiassa hieronta kuuluu arkielämään ja siellä on tyypillistä hieroa vauvasta vanhuksiin, koska sen uskotaan olevan parannusmenetelmä sairauksiin ja niiden oireisiin.

HYÖDYT INTIALAISESTA PÄÄHIERONNASTA ERITYISESTI SILLOIN, JOS SINULLA ON

mm. seuraavissa ongelmissa ja sairauksissa:

 • stressiä
 • päänsärkyä tai migreeniä
 • unettomuutta tai väsymystä

tai kaipaat kokonaisvaltaista hemmottelua ja rentoutusta

 • lihaskireyttä hartioiden ja kaulan alueella
 • kroonista poskiontelotulehdusta tai kroonista nuhaa
 • hiusten ohenemista

INTIALAINEN PÄÄHIERONTA JA SEN MONET VAIKUTUKSET 

Intialainen päähieronta on monipuolisesti rentouttava hemmotteluhoito, joka vaikuttaa positiivisesti sekä fyysiseen että psyykkiseen hyvinvointiin, mutta myös hiusten ja päänahan hyvinvointiin. Vaikutus perustuu siihen, että hierottaessa aluetta, jossa kannamme stressiä ja jännityksiä, verenkierto vilkastuu. Tämän vuoksi hapen ja ravintoaineiden kulku paranee ja kuona-aineiden poistuminen tehostuu. Lisäksi kosketus vaikuttaa mieleemme positiivisesti, se aktivoi elimistömme hyvän olon hormoneita (serotoniini, dopamiini, oksitosiini ja endorfiini), laskee verenpainetta ja madaltaa kortisolin määrää (mm. stressi nostaa kortisoliarvoa).

INTIALAISEN PÄÄHIERONNAN VAIKUTUKSIA OVAT ESIMERKIKSI

 • stressin väheneminen
 • lihaskireyksien helpottuminen
 • keskittymiskyvyn paraneminen ja ajatusten selkiytyminen
 • unen laadun paraneminen ja nukahtamisen helpottuminen
 • päänsärky- ja migreenioireiden lievittyminen ja niiden kestojen lyheneminen
 • aineenvaihdunnan vilkastuminen
 • mielihyvähormonien aktivoituminen ja hyvän mielen lisääntyminen

Tehostamalla intialaisen päähieronnan vaikuttavuutta ja oireidesi lievittymistä, hieronta voidaan tehdä sarjahoitona. Aluksi intialaista päähierontaa voidaan tehdä muutaman kerran viikossa ja oireiden lieventyessä hoitokertoja vähennetään ja näin toteutetaan ns. ylläpitohoitoa.

MITÄ HOIDOSSA TAPAHTUU?

Kohtele itseäsi lempeästi hoidon jälkeen, käy rauhallisella kävelyllä raittiissa ulkoilmassa, syö terveellisesti ja tee rentouttavia asioita. Kuona-aineiden poistumisen vuoksi sinulle voi ilmetä päänsärkyä, huimausta tai heikotusta. Oireiden helpottamiseksi tulee juoda riittävästi vettä (noin 2dl/1h). Samana päivänä ei suositella raskasta liikuntaa tai rasitusta, saunaa eikä alkoholia. Intialaisesta päähieronnasta voi tulla sinulle raukea ja rentoutunut olo useammaksi päiväksi. Myös yöunesi saattavat olla normaalia makoisammat heti seuraavana yönä.

KENELLE INTIALAINEN PÄÄHIERONTA EI SOVI?

Intialainen päähieronta ei sovi sinulle, jos sairastat tarttuvaa ihosairautta, syöpää tai muuta vakavaa sairautta, epilepsiaa tai jos sinulla on aivoverenkierron häiriö, päänalueen vamma tai muu päänalueen sairaus, kuumetta tai jos sinulta on klassinen hieronta kielletty. Raskauden aikana intialaista päähierontaa tehdään vain harkiten ja asiakkaan omalla vastuulla. Mikäli et tiedä, soveltuuko päähieronta sinulle, varmistathan asian lääkäriltäsi.

Intialaista päähierontahoitoa Pumpulipoijussa antaa Mervi Juntunen. Varaa aika Merviltä.

Tutustu lisää palveluihimme tai varaa hieronta-aika