Hierontapalvelu Pumpulipoiju
Tampere ja Rauma

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta nimensä mukaisesti ennaltaehkäisee urheilijoiden vammoja, hoitaa jo olemassa olevia vaivoja ja on luonteeltaan klassista hierontaa hieman voimakkaampaa.
Urheiluhieronta voidaan mieltää osaksi lihashuoltoa. Urheiluhieronnan tekniikka eroaa klassisesta hieronnasta otteiden perusteella sekä siinä, onko urheilijalla menossa peruskuntokausi vai kilpakausi. Lihaksia hierotaan monesta eri suunnasta pitkittäis- ja poikittaisotteilla. Urheiluhieroja käyttää tilanteen mukaan asiakkaalle soveltuvia klassisen- ja urheiluhieronnan otteita, riippuen hoidon tavoitteesta ja siitä mitä aluetta hierotaan. 

Urheiluhierontaa antavalta hierojalta edellytetään laajempaa ymmärrystä
urheilun aiheuttamien harjoitteiden ja rasitusten vaikutuksesta kehoon.
Vastaavasti taito annostella hierontaa siten, että se edesauttaa urheilijaa optimaalisesti eri harjoittelu- ja kilpailujaksoissa/ -tilanteissa, erottaa urheiluhieronnan ns. perushieronnasta.
Lihasten rentoutuminen mahdollistaa niiden kehittymisen, siksi hieronta on tärkeä osa lihashuoltoa. Säännöllinen lihashuolto ehkäisee myös rasitusvammoja, esimerkiksi revähdyksiä ja ponnistuspäänsärkyä treenin yhteydessä.
Urheiluhieronnasta on apua myös työperäisiin lihasrasituksiin. Molemmilla hierontatyyleillä pyritään kuitenkin lihasten aineenvaihdunnan vilkastumiseen ja nopeuttamaan kuona-aineiden poistumista elimistöstä. Nimestään huolimatta urheiluhierontatekniikoita käytetään myös kuntoliikkujan tarpeisiin. Esimerkiksi kestävyysjuoksua harrastavien jaloissa voi ajoittain esiintyä penikkataudin (lihasaitiosyndrooma) oireita, joita voidaan helpottaa oikean tyyppisellä hieronnalla.

Urheiluhieronta

Mikä on urheiluhieronnan tarkoitus?
Urheiluhieronnan päätarkoituksena on lievittää stressiä ja jännitystä, joka kertyy kehon pehmytkudoksiin liikunnan aikana. Myös lihasten aineenvaihdunnan vilkastuminen ja nopeuttamaan kuona-aineiden poistumista elimistöstä. Hieronnalla voidaan hoitaa ylirasituksesta johtuvia pieniä vammoja ja vaurioita nopeasti ja tehokkaasti. Hieronta voi estää niitä pieniä vammoja, jotka usein ovat suoritusta haittaamassa, riippumatta siitä onko huippu-urheilija vai satunnaisliikkuja.
Urheiluhieronnan yhteydessä voidaan toteuttaa myös urheilijan toivomassa paikassa lihashuoltoa tai kisakauden aikana mukanaoloa tarpeen mukaan, tai apua treenaamiseen.

Kumpaan hierontaan sinä sitten voit tulla? Ihan kumpaan vain! Ennen hierontaa haastattelemme asiakkaamme ja yhdessä asiakkaan kanssa teemme hoitosuunnitelman, jossa otamme huomioon asiakkaan tarpeet ja toiveet.

Valitse paikkakunta alta,
niin pääset varaamaan itsellesi sopivaa aikaa

Siirry sivun alkuun