Urheiluhieronta

Urheiluhieronta eli urheilijoiden lihashuolto

Urheiluhieronta nimensä mukaisesti ennaltaehkäisee urheilijoiden vammoja, hoitaa jo olemassa olevia vaivoja ja on luonteeltaan klassista hierontaa hieman voimakkaampaa. Urheiluhieronta voidaan mieltää osaksi lihashuoltoa.

Urheiluhieronnan tekniikka eroaa klassisesta hieronnasta otteiden perusteella sekä siinä, onko urheilijalla menossa peruskuntokausi vai kilpakausi. Lihaksia hierotaan monesta eri suunnasta pitkittäis- ja poikittaisotteilla. Urheiluhieroja käyttää tilanteen mukaan asiakkaalle soveltuvia klassisen- ja urheiluhieronnan otteita, riippuen hoidon tavoitteesta ja siitä mitä aluetta hierotaan. Lihasten rentoutuminen mahdollistaa niiden kehittymisen, siksi hieronta on tärkeä osa lihashuoltoa. Säännöllinen lihashuolto ehkäisee myös rasitusvammoja, esim revähdyksiä. Molemmilla hierontatyyleillä pyritään kuitenkin lihasten aineenvaihdunnan vilkastumiseen ja nopeuttamaan kuona-aineiden poistumista elimistöstä.

Urheiluhieronta on räätälöitävissä harrasteliikkujasta aina kilpaurheilijaan saakka. monipuolinen tuntemus lajeista ja kokemus urheilijoiden kanssa toimimisesta on meillä valttina.

Urheiluhieronnan yhteydessä voidaan toteuttaa myös urheilijan toivomassa paikassa lihashuoltoa tai kisakauden aikana mukanaoloa tarpeen mukaan, tai apuna treenaamiseen.

Urheiluhieronta 3

Klassinen hieronta 

Klassinen hieronta soveltuu kaikenikäisille. Hierontamuoto ennaltaehkäisee vaivoja ja hoitaa jo olemassa olevia vaivoja, sekä huoltaa lihaskuntoa. Klassinen hieronta on lihaksia rentouttavaa hierontaa. Se on perinteinen kehoon ja mieleen vaikuttava hoitomuoto. Hieronnan vaikutukset ovat kokonaisvaltaiset.
Se mm. vilkastuttaa verenkiertoa, rentouttaa lihaksia, vähentää turvotusta. Hieronta rauhoittaa myös keskushermostoa.
Klassista hierontaa voidaan soveltaa moneen tarkoitukseen ja klassiseen hierontaan voidaan yhdistää nivelliikkuvuuden parantamista sekä jumppa- / kotiohjeiden läpikäymistä. Hierojamme tekee huolellisen tutkimuksen aina ensimmäisellä kerralla, jonka mukaan laadimme hoitosuunnitelman. Hoitosuunnitelma takaa laadukkaan hoidon ja ennaltaehkäisyn.

Koska hierojalle?
lihasjännitystä, kipua, särkyä, päänsärkyä, raajojen puutumista, kovan urheilusuorituksen jälkeen, fyysisen raskaan työn jälkeen, haluat pitää itsestäsi huolta ja haluat rentoutua
Koska ei voida hieroa:
flunssa, kuume, tulehdukset elimistössä, akuutit traumat ja vammat, ihosairaudet ja infektiot ihossa, verenvuototauti eli hemofilia, päihteiden vaikutuksessa olevaa.
mm. kasvaimet, sydäntaudit, epilepsia ja diabetes vain lääkärin luvalla.

Purentalihas Hieronta

Purentalihasten hieronta 

Hierontamuoto sopii erityisesti hampaiden narskuttelijoille ja niskahartia-jännittäjille sekä laulajille ja puhetyötä tekeville. Puremalihashieronta on tehokas hoito, jossa käsitellään pääosin niska-hartia-rintalihas-seutu, kaulan ja pään alue sekä purentalihakset poskien ulko- ja sisäpinnoilta. Hieronta tehdään kuitenkin aina yksilökohtaisesti sekä asiakkaan omien toiveiden että ongelmakohtien mukaisesti. Jos siis jomottaa, särkee taikka vihloo pään ja hartioiden alueella, mieluummin kokeile kuin kipuile.

Purentalihasten hieronnan hoitovaste asiakaskokemusten mukaan ovat todella hyviä. Purentalihasten hoito on konservatiivista hoitoa merkittäviin vaivoihin, joten kannattaa tutustua.

Dry Needling hoito

Dry Needling - hoito

Länsimaisen lääketieteeseen perustuva akupunktiohoitoa. Dry Needling-hoitomuodossa hoito tehdään akupuktioneuloilla, jossa hoito kohdistetaan yksittäisiin myofaskiaalisiin kipupisteisiin.

Dry Needling hoito on nopea ja tehokas tapa hoitaa trigger -pisteitä. Ennen hoidon aloittamista keskustele hierojan kanssa mahdollisesta neulakammosta. Dry Needling hoito on hierojan lisätyökalu, eikä hoito neuloituksella ole koskaan meillä ainoa hoitomuoto. Neulat nopeutavat hoidon etenemistä tietyissä ongelmissa ja hoito päätetään yhdessä aina hoitosuunnitelmassa ennen hoidon aloittamista.

Nivelliikkuvuus

Nivelliikkuvuuden edistäminen  

itsehoidon ohjaaminen   
* erityyppisten nivelten rakenteellisen ja toiminnallisen anatomian   
* nivelen liikkuvuuteen vaikuttavien pehmytkudosten hieronnat   
* nivelten liikkuvuuden ylläpitäminen ja edistämisen   
* toteutetaan nivelten liikkuvuutta ja elastisuutta edistäviä ja ylläpitäviä hoitoja 
* laaditaan nivelliikkuvuutta edistävän hierontasuunnitelman osaksi kokonaishoidon suunnitelmaa.

Hieronta

Pintalämpöhoidot 

Pintalämpöhoidot sopivat terapeuttiseen harjoitteluun ja manuaalisen terapian esihoidoiksi. Niillä voidaan laukaista ylimääräistä jännitystä lihaksissa ja nivelissä ja aukaista mahdollisia lukkotilanteita. Pintalämpöhoidot voivat olla joko lämpö- tai kylmähoitoja tarpeen mukaan.

Pintalämpöhoidot ovat meillä aina osana hoitotyöskentelyä ja ennen hoitojen aloittamista suunnitellaan hoidon tarpeellisuus.

Purentalihas Hieronta

Raskausajan hieronta - Raskausajan hieronta soveltuu mm. baby Shower lahjakortiksi.​ 

Raskausajan hieronta on ylellinen hoito raskausajan muuttuviin vaivoihin. Raskaus muuttaa naisen kehoa koko raskauden ajan. Saattaa olla turvotusta, alaselkäkipua, ligamenttien löystymistä ja monenmoista muuta vaivaa. Raskausajan hieronnassa otetaan huomioon tulevan äidin toiveet ja ongelmat. Hieronta voidaan toteuttaa myös hemmoteluhoitona, ihanana omana aikana joko raskausaikana tai synnytyksen jälkeen.

Raskausajan hieronnasta on saatavana myös kolmen hoitokerran paketti, jonka tuleva äiti voi käyttää raskausaikanaan ja vielä 2kk lapsen syntymän jälkeen. Näin voimme räätälöidä hoidon muuttuvan kehon tarpeiden mukaisesti vaiheittain.  Kolmen kerran hoitopaketti soveltuu hyvin mm. Baby Shower lahjaksi. Voit kysyä lahjakorttia myynnistämme info@pumpulipoiju.fi tai 044-5335 046

Personal training -palvelut / Kuntosalivalmennus

Roope Runnari

Opiskelen Personal Traineriksi Carl Wilhelm Akatemiassa Tampereella. Jos olet kiinnostunut kuntosaliharjoittelusta, mutta sinun on vaikea lähteä salille, laitteet ovat vieraita tai tarvitset tukea tai opastusta käytännössä, lähdetään yhdessä salille kokeilemaan!

Valmennuksista ja ohjauksista voit laittaa sähköpostia roope@pumpulipoiju.fi tai soittaa 044 5335 032, niin voidaan sopia tapaamista ja mahdollista valmennusta.

Personal Trainer hintoja vertaillessasi huomioi, että kaikki suunnittelutyöt ja valmennukseen liittyvät asiat pääosin tehdään tapaamisten ulkopuolella. Näin yhteinen aika treenaamiseen ja muiden asioiden läpikäymiseen saadaan maksimoitua tehokkaasti.

Alta löytää voimassa oleva hinnasto ja mahdolliset valmennuspaketit.

Ensimmäinen tapaaminen on aina 40,00 euroa, eikä sido sinua mihinkään. Tapaamisen yhteydessä kartoitamme tilannettasi ja keskustelemme tavoitteistasi. Samalla katsomme perustietosi ja otamme mahdolliset mittaukset. Tapaamisen jälkeen halutessasi valitsemme sinulle sopivan valmennuspaketin ja päätyessäsi valmennuspakettiin hyvitämme ensimmäisen tapaamismaksun kokonaissummasta.

Jos tunnet tarvitsevasi enemmän ohjattuja tapaamisia, kuin mitä valmennuspaketti sisältää, voidaan yhdessä keskustella tapaamisten tarpeesta ja lopullinen hinta määräytyy tapaamiskertojen perusteella. Kertamaksulla valmennuspakettisi kokonaissummasta vähennetään 5%. Ota yhteyttä, niin mietitään yhdessä sinulle sopiva vaihtoehto.

Kaikki valmennukset voidaan toteuttaa myös DUO-valmennuksina kaverin, kumppanin kanssa, jolloin alla oleviin hintoihin lisätään 50%.

Alla esimerkkilaskelma valmennuspaketista.
* Ensimmäinen tapaaminen 40,00€
* 1kk Minivalmennus 170,00€
* 2x Yksilöllinen lisäohjaus 45,00€/ohjaus
Yhteensä: 300,00€-40,00€=260,00€-5%=247,00€

Maksuvälineinä käyvät myös kaikki yleisimmät liikunta ja kulttuurisetelit. Meillä voit maksaa käteisellä, kortilla.
Pidätämme oikeuden hintamuutoksiin.
 

Yksilöohjaus / Yksilövalmennus

Yksilöllinen ravinto-ohjelma
Hinta 85,00 €

* 1 tapaamista
* Ruokapäiväkirja analyysi
* Ruokavalio
* Vinkit jatkoa varten
Ravinto-ohjelma juuri sinun tilanteesi huomioon ottaen. Ravinto-ohjelma suunnitellaan kaikkien mahdollisten erityisruokavalioiden ja diettien mukaan.

Yksilöllinen treeniohjelma
Hinta 75,00 €
* 1 opastettu kuntosalikäynti
* Vinkit jatkoa varten
Ohjelma räätälöidään juuri sinun tarpeidesi mukaiseksi.
Huomio: Ruokavalion merkitys on jopa 70-80% tavoitteiden saavuttamiseksi.

1kk Minivalmennus          
Hinta 170,00 €

* 2 ohjattua tapaamista, joissa kuntokartoitus
* Yksilöllisen treeniohjelman
* Yksilöllisen ravinto-ohjelman
* Valmentajan tuki
* Kuntokartoitukset alussa ja lopussa
(Mittaukset, lihaskuntotestit, ym.)
* Mahdolliset valmennukseen liittyvät
muutokset ja päivitykset
* Valmentajan tuen myös tapaamisten ulkopuolella
(Sähköposti/Puhelimitse)

Minivalmennuksella käydään kuntosalin perusteet ja syvennetään jo osattuja taitoja. Sopii aloittelevalle liikkujalle

3 kk Perusvalmennus      
Hinta 500,00 €

* 6 ohjattua tapaamista, joista 2 kuntokartoituksia
* Yksilöllisen treeniohjelman
* Yksilöllisen ravinto-ohjelman
* Valmentajan tuki
* Kuntokartoitukset alussa ja lopussa
  (Mittaukset, lihaskuntotestit, ym.)
* Mahdolliset valmennukseen liittyvät
  muutokset ja päivitykset
* Valmentajan tuen myös tapaamisten ulkopuolella 
  (Sähköposti/Puhelimitse)

Perusvalmennus antaa haastetta ja uusia näkökulmia treenaamiseen. Sopii tuloksia hakevalle liikkujalle.

6 kk Tehovalmennus        
Hinta 850,00 €

* 12 ohjattua tapaamista, joista 2 kuntokartoituksia
* Yksilöllisen treeniohjelman
* Yksilöllisen ravinto-ohjelman
* Valmentajan tuki
* Kuntokartoitukset alussa ja lopussa
  (Mittaukset, lihaskuntotestit, ym.)
* Mahdolliset valmennukseen liittyvät
  muutokset ja päivitykset
* Valmentajan tuen myös tapaamisten ulkopuolella 
  (Sähköposti/Puhelimitse)

Tehovalmennuksen ohjaukset ovat tehokkaita ja vaativia. Sopii kokeneemmalle urheilijalle ja selkeää kehonmuokkausta hakevalle.

Yksilöllinen lisäohjaus   
Hinta 45,00 €

*Lisäohjaus valmennuspaketteihin
*Lisäohjausta ja valmentajan kanssa treenaamista jo oleviin valmennuksiin.

Pumpulipoiju Veronikan poseeraus

Valitse paikkakunta alta,
niin pääset varaamaan itsellesi sopivaa aikaa

Siirry sivun alkuun